placeholder
HU EN
mobile
Bejelentkezés
GreenGo Login
belépés
Elfelejtett jelszó
Még nem vagy tag? Regisztrálj!

Videók

Így szedj fel!
Könnyen megnyílok előtted!
Végeztünk?
Itt megvárlak!

Általános

Mi az az e-carsharing?

Az autóbérlés gyors és rugalmas formája. Olyan, mintha saját autód lenne, azonban a fenntartás, tulajdonlás költségeivel nem kell foglalkoznod. A GreenGo egy újszerű, hazai fejlesztés, amely külföldi példákból inspirálódott. Az autókat egy okostelefonnal (iOS vagy Android), percalapú elszámolás mellett bérelheted és a szolgáltatási területen belül bárhol lezárhatod.

Miért elektromos autókkal?

Szívügyünk az élhető Belváros, ezért szeretnénk a GreenGoval jó példát szolgáltatva népszerűsíteni az elektromos autózást. A praktikus felhasználás mellett a környezettudatosság és a zöldebb jövő is fontos számunkra, ezért bízunk abban, hogy autóink többek lesznek egyszerű közlekedési eszköznél.

Miben különbözik a GreenGo egy autókölcsönzőtől?

A GreenGo szinte mindenben eltér a hagyományos autókölcsönzéstől:
 • Percalapú bérlés
 • Okostelefonnal bérelhető autók
 • Minden folyamat online intézhető – a szerződéskötés is 
 • Szolgáltatási területen belül bárhol elérhető – nincs konkrét telephely ahol felveszed, leteszed az autót

Hogyan regisztrálhatok?

A weboldalon keresztül tudod elkezdeni a regisztrációt, amihez egy évnél idősebb jogosítvány kell és egy személyazonosító okmányra van szükség. Miután megadtál minden kért adatot, fotózd be az appon keresztül a magyar jogosítványodat és 4 munkanapon belül ellenőrizzük és jóváhagyjuk. 
Ha nincs magyar jogosítványod, akkor a megadott okmányaiddal várunk az ügyfélszolgálatunkon. Ez az egyszeri személyes találkozó szükséges ahhoz, hogy leellenőrizhessük az adataidat, igazolványaidat, szerződést kössünk és bemutassuk neked, hogyan tudod igénybe venni a szolgáltatásunkat.

Van lehetőség cégként regisztrálni?

Természetesen van. Ha havi 50 ezer Ft-nál kevesebbet tervezel költeni greengózásra, akkor a magánszemélyekhez hasonló feltételekkel veheted igénybe szolgáltatásunkat: Alap és Minimál díjcsomag, napi számlázás és bankkártyás fizetése. Ha sok felhasználód van, ennél többet költenél, havi elszámolást szeretnél átutalással, akkor írj a business@greengo.hu emailcímre. Fontos, hogy a felhasználóknak magánszemélyként is regisztrálniuk kell, de a regisztrációs díjat a cég átvállalhatja és egyenlegként jóváírjuk, ami teljes mértékben leautózható!

Ki használhatja?

Ahogy a szlogenünk is szól: Enyém, Tiéd, Miénk! A regisztrációhoz egyetlen feltétele, hogy legalább egy éves, érvényes jogosítvánnyal, személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel és bankkártyával rendelkezz.

Hogyan fizethetek?

A szolgáltatás díjai mindig a nap befejeztével kerülnek terhelésre, és erről e-számlát kapsz. A számlákat a regisztráció során megadott bankkártyádra automatikusan terheljük.

Használat

Mik azok a bónuszpercek?

A bónuszperceket a bérléseid során tudod felhasználni a bérlési percek és így a díj csökkentésére. Amikor felhasználod, akkor elsőként a vezetési percekből írjuk jóvá, illetve ha több bónuszt használsz, mint amennyit vezettél, akkor utána a parkolási percekből vonjuk le a fennmaradó bónuszperceket. Ha ajánlasz minket az applikáción keresztül és beregisztrál az általad meghívott, akkor minden sikeres meghívás után 15 bónusz percet kapsz.
Figyelj arra, hogy az ajánlással szerzett bónuszpercek a megszerzésüket követő 3. naptári hónap végén lejárnak!
Például az összes március során szerzett bónuszperced egységesen június 30-án járnak le, az áprilisban szerzettek július 31-én!
Nézd meg a Promóciós Szabályzatunkat, hogyan szerezhetsz további bónuszperceket, és kövesd a Facebook oldalunkat, hogy értesülj az aktuális akciókról.

Szállíthatok-e állatot az autókban?

Nem. Sajnos a kedvencedet nem szállíthatod GreenGoval, mivel közösen használjuk őket és másokat ez zavarhat, pl. allergiások lehetnek rá.

Lehet-e enni, inni vagy dohányozni az autókban?

Nem. Az evés-ivást és a dohányzást mellőzd a GreenGo autókban, mivel annak nyomai másokat zavarhatnak. Kérjük jelentsd, ha ilyet tapasztalsz, hogy mihamarabb elvihessük kitakarítani az autót, aminek a költségeit az előző felhasználót terhelik! Ezért fontos neked is jelentened, ha így találod az autót, hogy véletlenül se téged terheljünk a takarítás költségeivel.

Hol és hogyan találok szabad autókat?

Az éppen elérhető autóinkat a weboldalunkon, vagy a GreenGo applikációba belépve láthatod – ehhez regisztráció szükséges. Ezeken a felületeken nem csak a szabad járművek számáról és pontos helyéről kaphatsz felvilágosítást, hanem azok töltöttségét is láthatod, és egy gombnyomással le is foglalhatod őket.
Nézd meg az Így szedj fel videónkat, ahol röviden bemutatjuk, hogyan tudod megtalálni, lefoglalni az autóinkat!

Mi az a foglalás?

A foglalás első 30 perce egy ingyenes lehetőség, amivel előre lefoglalhatod a kiválasztott autót, hogy más ne vigye el, és biztosan a tied legyen. Ha lemondod a foglalást vagy nem érsz oda időben, akkor 4 órán keresztül nem fogsz tudni foglalni másik autót. Ez a korlátozás csak a foglalásra vonatkozik, természetesen bérelni ettől függetlenül is tudsz majd GreenGot!
Nézd meg az Így szedj fel videónkat, ahol röviden bemutatjuk, hogyan tudod megtalálni, lefoglalni az autóinkat!

Hogyan tudom hosszabbítani a foglalást?

Ha több idő kell, hogy kibéreld a kiválasztott GreenGot, pl. nem érsz oda vagy csak biztosra szeretnél menni, hogy később is rád vár, akkor a foglalás indítása után hosszabítsd meg 30 perces részletekben. Ezt a foglalt autó rendszáma melletti '+' gombbal teheted meg, maximum további 5 x 30 = 150 percet hosszabbíthatod. Ennek az elszámolása is perc alapon történik és csak annyit fizetsz, amennyivel valójában később bérelted ki a GreenGo a díjmentes foglalás 30 perce után. Azaz ha lefoglaltad és 2x30 percet hosszabbítottad - összesen 90 percre lefoglaltad, de kibéreled 40. percben, akkor csak a díjmentes 30 feletti 10 percet kell kifizetned. A foglalás hosszabítás percdíja pedig annyi mintha parkoltatnád a GreenGot.

Nem találom az autót, mit tegyek?

Az autók helyzetét mutató GPS koordináták nem mindig pontosak, városon belül tévedhetnek pár tíz métert, ezért lehet hogy a GreenGo autót a következő sarkon találod.

Kötelező értékelnem az autót a bérlések elején?

Igen! A bérlés alatt a te felelősséged az autó állapota és az értékeléssel történik az átadás-átvétel. Ha te nem jelentesz egy sérülést vagy takarítanivalót a beltérben és a következő bérlő viszont igen, akkor az olyan mintha te tetted volna!

Letettem az autót és a következő bérlő sérülést jelentett be, de nem én voltam. Mi történik ilyenkor?

Két ilyen eset lehetséges. Ha a bérlésed után sérül meg az autó és következő bérlő jelenti, akkor kikérjük a köztéri kamerák felvételeit. Ha nem a bérlésed után keletkezett és te nem jelentetted le a sérülést, akkor ez sajnos a te felelősséged, annak ellenére, hogy nem te okoztad! Ezért fontos, hogy körbejárd az autót mielőtt megkezded a bérlést és jelentsd be fotóval, ha találsz valamit!

Kinyitottam, de nem tudom elindítani az autót, mit tegyek?

A váltó legyen P állásban és ha tudod a PIN kódod, vedd ki a kulcsot, tedd vissza, fordítsd el újra gyújtásig és írd be a PIN kódod. Ne feledd, hogy a kódod után a # gombot is meg kell nyomnod! Ha hármat csipogott a billentyűzet, akkor ezután a féken állva forgasd tovább a kulcsot, amire elindul a motor, amit egy Ready felirat jelez a műszerfalon.
Nézd meg az Megnyílok előtted videónkat, ahol röviden bemutatjuk, hogyan tudod elindítani az autóinkat! Ha tudod a PIN kódodat, de mégsem sikerült elindítanod, akkor hívj minket a +36 1 885 2015 számon!

Amennyiben nem emlékszel a PIN kódodra, akkor az applikáción keresztül az Adataim menüben tudsz újat beállítani magadnak.

Hol használhatom a GreenGot? Akár Budapesten kívül is?

Pest megyén belül bárhova elmehetsz és minden GreenGo autó rendelkezik érvényes megyei autópálya matricával. Ha hosszabb távot tervezel menni, akkor vedd figyelembe az autó töltöttségét, vagy gondoskodj a töltésről, viszont az ehhez szükséges kábelről is Neked kell gondoskodnod. Figyelj arra, hogy legyen annyi töltés az autóban, hogy visszaérj a szolgáltatási területre, mert csak ezen belül tudod lezárni a bérlésedet! És ne feledd, az autót legalább 10% töltöttséggel kell lezárnod!
Nézd meg az Könnyen megnyílok előtted videónkat, ahol röviden bemutatjuk, hogyan tudod elindítani, használni az autóinkat!

Haladhatok a GreenGoval a buszsávban?

Sajnos nem, a buszsávot meg kell hagynunk a közösségi közlekedés egyéb formáinak.

Mi a teendő, ha meg kell állnom valahol (pl. bevásárláskor az üzletnél) és utána tovább szeretném használni az autót?

Ha beugrasz a boltba, vagy sietsz tovább és tudod, hogy rövidesen újra szükséged lesz autóra, akkor lehet jobb, ha csak parkolsz. Ha lezárod a bérlésed, könnyen lehet pár perc múlva más lefoglalja, elviszi az autót és mire neked újra szükséged lenne rá, már nincs autó a környéken. Ezért találtuk ki a parkoltatást, egy sokkal kedvezőbb percdíj mellett marad a használatodban az autó. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy behúzod a kéziféket, lekapcsolod a fényszórót és a kulcson található központi zár gombjával bezárod az autót. Nézd meg az Itt megvárlak videót, ahol bemutatjuk hogyan működik a parkoltatás!

Mi a maximum bérlési idő?

A bérlési idő maximum 72 óra lehet. Ha hosszabb időre bérled az autókat, akkor naponta (éjféltől éjfélig) maximum 19500 Ft bérleti díjat vonunk le tőled.

Hol és hogyan fejezhetem be az utam?

A GreenGo utad végeztével a szolgáltatási területen belül, közterületen, szabályosan parkolva bárhol le tudod zárni az autót, és nem kell a parkolási díjakkal foglalkoznod. Figyelj arra, hogy olyan helyen hagyd az autót, ahol a következő 7 napban szabályosan lehet állni – rakodási terület, időszakos tiltásokat is nézzed! A szolgáltatási területen kívül nem tudod bérlésed lezárni.

Nem sikerül lezárnom a bérlést, mit tegyek?

A szélvédő sarkában található kijelzőn meg fog jelenni mi a probléma, de a következőkre kell odafigyelned:
 • legyen behúzva a kézifék;
 • a váltó P állásban legyen;
 • legyen lekapcsolva a tompított fényszóró;
 • a kulcs legyen a kesztyűtartóban a helyén – égjen a zöld LED;
 • az ablakok legyenek felhúzva.
Ha ezek mind rendben vannak és mégsem sikerül lezárnod a bérlést, hívd ügyfélszolgálatunkat a +36 1 885 2015 számon és segítünk!

Mi a teendő, ha elakadok egy GreenGo-val?

Ha problémád akad bérlés indításával, lezárásával, keresd telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 1 885 2015 számon!

Mi a teendő baleset esetén?

Reméljük nem fog ilyen történni, de ha mégis:
 • hívj rendőrt!
 • hívd telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 1 885 2015 számon, és kimegyünk a helyszínre segíteni neked!
 • ne állj el az autóval, mert lehet emiatt nem tudják majd megállapítani a baleset felelősét!
Ha te voltál a baleset okozója és elismered a felelősségedet, akkor elegendő csak minket hívni, hogy segítsünk és átvegyük tőled az autót!

Egyéb

Nekem kell töltenem az autót?

Nem, mi töltjük folyamatosan az autókat. Neked csak arra kell odafigyelned, hogy az utadhoz, illetve ahhoz, hogy a bérlésed lezárásakor az applikáció szerint 10% töltöttség legyen.

Milyen biztosítás van az autókon?

A GreenGo autóin kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás és CASCO biztosítás is van. Abban az esetben, ha az autóban keletkezett kárt te okoztad, akkor ki kell fizetned az önrészt. Az önrész mértéke üvegkár esetén 20%, egyéb kár esetén 100.000 Ft vagy a kárösszeg 10%-a, de nem haladja meg a kár mértékét. Azaz ha a kár 100.000 Ft alatt van, akkor az adminisztrációs díjakon kívül csak a kár értékét kell kifizetned.

Mi a teendő, ha az autó állapota miatt nem szeretném/tudom vezetni (pl. koszos, megrongálódott)?

Ilyen esetben megkérünk, hogy mindenképpen jelezd az applikáción keresztül, illetve írj nekünk emailt, mi pedig igyekszünk gyorsan megoldást találni a problémádra.

Elfelejtettem a PIN kódomat, mit tegyek?

Új PIN kódot az applikáción keresztül tudsz beállítani magadnak. A menüben válaszd az Adataim menüpontot, görgesd le az aljára  és ott tudod beállítani/megváltoztatni.

Nem tudom elforgatni a kulcsot, mit tegyek?

Ha nem tudod egyáltalán elforgatni a kulcsot, akkor a kormányzár bekapcsolt, amit úgy tudsz kinyitni, hogy a kulcs tekerése közben a kormányt is megmozgatod kicsit.

Többször is rossz PIN-t adtam meg, mit tegyek?

Ha az autóban adtad meg többször rosszul a PIN kódot, akkor vedd ki a kulcsot, várj egy percet és próbáld újra. Ne feledd, hogy 5 számjegy  és a végén ne feledd  a #-et is megnyomni. Amennyiben elfelejtetted a PIN kódodat, állíts be újat az applikáción keresztül! A menüben válaszd az Adataim menüpontot, görgesd le az aljára és ott tudod beállítani/megváltoztatni.

Hogyan válthatok díjcsomagot?

Díjcsomagod az applikáció Szerződéseim menüpontjában tudod megváltoztatni. Ha a jelenlegi díjcsomagodban van havidíj, akkor a számlafordulóval fogjuk átváltani az új csomagra, hiszen arra a hónapra már kifizetted a havidíjat; ha havidíj nélküli a csomagod, a következő naptól már érvényes az új díjcsomagod. Céges díjcsomagváltáshoz írj egy emailt az ugyfelszolgalat@greengo.hu címre.

Szüneteltethetem a GreenGo tagságomat?

Természetesen van lehetőséged a szolgáltatás szüneteltetésére a GreenGo fiókod megtartása mellett. Lépj be a honlapon és a Szerződéseim menüben a szerződéseidnél kattints a Szüneteltetés gombra! Ilyenkor nem számlázunk neked havidíjat sem, de használni sem tudod a GreenGokat. Ezért szüneteltetés helyett inkább ajánljuk a Minimál díjcsomagunkat. Ebben a díjcsomagban nincsen havidíj, de tudod használni az autókat, ha mégis szükséged lenne rá, és csak akkor fizetsz, ha greengózol.